Előfizetői tartalom

Vagyonokat ér a világ 10 legdrágább hangszere

Portfolio
Fischer Ádám karmester idei Primissima a díjjal járó 15 millió forint pénznyereményét teljes egészében felajánlotta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar koncertmesterének. Ahogy ő fogalmazott, nagy álma, hogy Oláh Vilmos egy Stradivari hegedűn játszhasson a Wagner napokon. Ennek apropóján utánajártunk, mennyibe kerülhetnek a világ legdrágább hangszerei. A lista alapján is kiderül, hogy a Stradivarius hangszerek valóban a világ élvonalában vannak, az árakat elnézve pedig drukkolunk, hogy meglegyen az a hegedű.

10-6.. 10. Gasparo Bertolotti da Salò által készített brácsa, 543 ezer dollárGasparo Bertolotti da Saló az egyik legkorábban élt hegedűkészítő mester, mára mindössze 80, általa készített hangszer maradt fent. Munkássága a 16. századhoz kötődik, egyik brácsáját egy 2010-es aukción adták el 542 500 dollárért. 9. OM-45 Deluxe akusztikus gitár a C.F. Martin and Companytől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés