Előfizetői tartalom

Vagyonokat ér a világ 10 legdrágább hangszere

Portfolio
Fischer Ádám karmester idei Primissima a díjjal járó 15 millió forint pénznyereményét teljes egészében felajánlotta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar koncertmesterének. Ahogy ő fogalmazott, nagy álma, hogy Oláh Vilmos egy Stradivari hegedűn játszhasson a Wagner napokon. Ennek apropóján utánajártunk, mennyibe kerülhetnek a világ legdrágább hangszerei. A lista alapján is kiderül, hogy a Stradivarius hangszerek valóban a világ élvonalában vannak, az árakat elnézve pedig drukkolunk, hogy meglegyen az a hegedű.

10-6.. 10. Gasparo Bertolotti da Salò által készített brácsa, 543 ezer dollárGasparo Bertolotti da Saló az egyik legkorábban élt hegedűkészítő mester, mára mindössze 80, általa készített hangszer maradt fent. Munkássága a 16. századhoz kötődik, egyik brácsáját egy 2010-es aukción adták el 542 500 dollárért. 9. OM-45 Deluxe akusztikus gitár a C.F. Martin and Companytől...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái