Ezekben a városokban csak úgy kapkodják a lakásokat a gazdagok
Bank

Ezekben a városokban csak úgy kapkodják a lakásokat a gazdagok

Portfolio
Az olyan nagyvárosok, mint Hongkong, New York, London, Szingapúr, Los Angeles és Sydney vonzzák a legtöbb gazdagot, ha lakásvásárlásról van szó, ezekben a városokban ugyanis a legmagasabb a prémium ingatlanok tranzakciószáma és értéke. Ha pedig nyaraló vásárlásáról kell dönteni, a szűkített listában biztosan benne lesz Malibu, a Karib-térség vagy a Francia Riviéra.
A Knight Frank friss tanulmánya szerint az augusztussal bezáruló egy évben Hongkong, New York, London, Szingapúr, Los Angeles és Sydney prémium lakáspiaca ment a legnagyobbat, tavaly ezen a hat ingatlanpiacon összesen több mint 155 tranzakciót bonyolítottak össze közel 7 milliárd dollár értékben.

Csak 2018 első hat hónapjában a hat város prémium ingatlanpiacán 116 tranzakció volt több mint 50 milliárd dollár értékben. Az elmúlt három évet nézve pedig London és Hongkong is fej-fej mellett vezeti a listát, ha az éves átlagos tranzakcióértéket vesszük alapul, ami elérte a 21 milliárd dollárt. Őket New York követi 1,5 milliárddal.

Ezekben a városokban csak úgy kapkodják a lakásokat a gazdagok
Amennyiben az augusztussal bezáruló egy évet nézzük, akkor a listát Hongkong prémium piaca vezeti 47 tranzakcióval, ezt követi New York 39-cel, majd London 38-cal. A tranzakciót értékét is nézve megint csak Hongkong végzett az első helyen 2,5 milliárd dollárral, amelyet fej-fej mellett követ New York és London 1,5 milliárddal.

Ezekben a városokban csak úgy kapkodják a lakásokat a gazdagok
Az átlagos tranzakcióértékeket nézve az augusztussal bezáruló egy évben ismét Hongkong vezeti a listát: itt egy prémium lakás átlagosan közel 53 millió dollárért kelt el, ezt követi Szingapúr több mint 44 millióval, majd Sydney közel 44 millióval.

Ezekben a városokban csak úgy kapkodják a lakásokat a gazdagok
A legnépszerűbb lakóhelyek mellett a Knight Frank azt is megnézte, hogy mely térségekben veszik a legtöbb nyaralót a gazdagok.
  • Az egyik ilyen Malibu, ahol a 25 millió dollár feletti ingatlanok értékesítése folyamatosan nő. Tavaly a 25 millió dollár felett értékesített ingatlanok átlagértéke 59 millió dollárt tett ki.
  • A vagyonos emberek másik kedvenc nyaralóhelye Palm Beach, ahol az elmúlt öt évben évente átlagosan öt tranzakció történt a 25 millió dollár feletti kategóriában. Nem nagy meglepetésre ilyen árkategóriában főleg azok az ingatlanok kelendőek, amelyeknek van vízparti kapcsolata.
  • A Karib-szigetek is népszerű nyaralóhely a vagyonos emberek körében, ezen belül is főként a bahamai, barbadosi és st bartsi ingatlanokat keresik. Nem egyszer az itteni ingatlanvásárlások a tengerparttal bíró házak mellett teljes szigetekre is kiterjednek.
  • A Francia Riviérán lévő házak iránti keresletet jól mutatja, hogy az országban itt találjuk a legdrágább ingatlanokat vagy legalábbis sokat közülük. A legnépszerűbb úti célok a térségben Saint Jean Cap-Ferrat, Cap d'Antibes, Cannes és St Tropez.
  • A másik nagy kedvenc nyaralóhelye a tehetősebbnek Monaco, amely híres arról, hogy itt találhatók a világ legdrágább ingatlanjai. Ez persze érthető, hiszen a kicsi városállam a világ legsűrűbben lakott országa, a vagyonos lakosokat tekintve is.

Címlapkép: Shutterstock
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül