Előfizetői tartalom

Vége a lakástakaréknak, de új dobásra készül a kormány (TOP 10 sztori - 5.)

Portfolio
Rendszeres megtakarítás fix, akár 10% fölötti hozammal, betétbiztosítási védelemmel. Ugye, mennyire álomszerűen hangzik? Egészen október közepéig bárki befektethetett ilyen termékekbe, ha lakáscélja vagy lakáshitele volt. Nem csoda, hogy közfelháborodás fogadta a parlament október közepi döntését a lakás-takarékpénztári támogatás megszüntetéséről, de mára világossá vált, hogy a magyar öngondoskodás intézményének a felszámolása helyett annak alapos átalakítása az állam célja.

Nem túlzás a 2018-as év legnagyobb horderejű, pénzügyi szektort érintő kormányzati döntésének nevezni a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának megszüntetését. Egy olyan négyszereplős szektor növekedését akasztotta meg egy másfél nap alatt lezavart törvénymódosítással az állam, amely közel másfélmillió szerződést és több mint 800 milliárd forintnyi megtakarítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés