Előfizetői tartalom

Készül valami? Stratégiai cél lett az MNB-nél a bankok hatékonyabbá tétele

Portfolio
Az MNB a hazai piaci folyamatokat és a nemzetközi szabályozási irányokat is áttekintve felülvizsgálta 2016-ban megjelent makroprudenciális stratégiáját. A jegybank makroprudenciális céljai között rögzítette a stabilitást támogató hatékony, innovatív és versenyképes bankrendszer kialakulásának előmozdítását - közölte a jegybank. A keretrendszer mostantól kitér a kiberkockázatok, a nembanki pénzügyi intézményeknél felmerülő rendszerkockázatok, valamint a határon átgyűrűző kockázatok kezelésére vonatkozó célokra és eszközökre is.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa elfogadta a jegybank felülvizsgált makroprudenciális stratégiáját. A keretrendszer mostantól a makroprudenciális politikai célok szélesebb körét tartalmazza. Egyrészt, az MNB makroprudenciális politikájának véghezvitele során szabályozói és egyéb eszközökkel is törekszik a hatékony és versenyképes bankrendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés