Bank

Mindenkit óva int az egyik legnagyobb bank részvényeitől a neves elemző

Portfolio
Bár jól kezdték az évet az amerikai bankrészvények, Dick Bove, a Rafferty Capital Markets neves bankelemzője bottal sem piszkálná a Goldman Sachs papírjait.
"Az emberek nem teljesen értik, mi a baj a Goldman Sachsszal. Az a baj, hogy egy hatalmas botrányban vettek részt Malajziában. Lényegében összeomlott a jogi megfelelési rendszerük" - mondta Bove a CNBC műsorán.

A Goldman Sachs a történelem egyik legnagyobb korrupciós ügyébe, a maláj vagyonalap (1MDB) körüli botrányba keveredett bele. A bank három kötvénykibocsátáson keresztül segített összesen 6,5 milliárd dollárnyi összeggel felduzzasztani az alapot, melyből az ország prominens politikusai végül több milliárd dollárt tüntettek el. A maláj kormány most 7,5 milliárd dolláros kártérítést próbál behajtani az amerikai pénzintézeten. Erről itt írtunk:Bove szerint a botrány azt mutatja, hogy a pénzintézet menedzsmentje inkompetens vagy a rendszereik működése hibás.

"Egy hatmilliárd dolláros kötvénykibocsátást a társaság vezetésének is jóvá kellett hagynia. A vállalat nem tudja azt mondani, hogy a tranzakció nem került jóváhagyásra minden szinten. Helyette azt tudják mondani, hogy ők is áldozatául estek a helyzetnek, ez pedig csak úgy lehetséges, hogy a rendszereik nem voltak kellően hatékonyak" - fogalmazott Bove.

A szakember szerint a botrány éveket és dollár milliókat jelent majd a Goldmannak, valószínűleg az amerikai hatóságok is részt vesznek majd a Goldman átvilágításában.

A többi bankrészvénnyel kapcsolatosan a szakember megjegyezte, hogy többnyire alulárazottak, de egyelőre nem nevezné egyiket sem biztos befektetésnek. Bove szerint érdemes megvizsgálni a bankok hamarosan érkező gyorsjelentéseit, ezen belül is a hitelportfólióik minőségét.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül