Bank

A vártnál gyengébb számokkal rukkolt elő a JP Morgan

Portfolio
Az elemzők által várt bevételi és egy részvényre jutó nyereséget sem tudta hozni a negyedik negyedévre vonatkozóan a JP Morgan, igaz, a bevétel csak 0,1%-kal maradt el a várt 26,83 milliárd dollártól. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben több mint 2%-os mínuszban állnak.
Az elemzők 26,83 milliárd dolláros bevételt vártak a JP Morgantől a tavalyi negyedik negyedévre, ettől a bank által közölt számok kicsivel elmaradtak, az egy évvel korábbi bevételi adatokhoz képest viszont több mint 5%-os növekedést ért el a pénzintézet.

Az egy részvényre jutó nyereség már jelentősebb mértékben, közel 14%-kal maradt el a várt 2,2 dollártól, igaz, a most közölt 1,9 dolláros EPS 8%-kal magasabb a 2017 negyedik negyedévében közölt 1,76-nál.

A vártnál gyengébb számokkal rukkolt elő a JP Morgan
A JP Morgan által kiadott közlemény szerint a bank nettó eredménye 7,1 milliárd dollárt tett ki, ami éves összevetésben 67%-os növekedésnek felel meg. A bank által közölt további fontosabb számok:
  • A nettó kamatbevétel 14,5 milliárd dollár volt az előző negyedévben, ami 9%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A bank szerint a kamatbevétel növekedése a magasabb kamatoknak és a hitelállomány növekedésének köszönhető, amelyet valamelyest ellensúlyozott a támogatónak nem mondható piaci környezet.
  • A nem kamatjellegű bevételek 12,3 milliárd dollárt értek el, ami 1%-os visszaesés, a nem kamatjellegű kiadások pedig 6%-kal 15,7 milliárd dollárra nőttek.
  • A hitelekre elkülönített tartalék 240 millió dollárral 1,5 milliárdra nőtt egy év alatt, ami a fogyasztói és nagykereskedelmi portfolióknál képzett magasabb tartalékokkal magyarázható.
  • A lakossági üzletágon belül a bank 4 milliárdos profitot csinált a negyedik negyedévben, ami több mint 50%-os növekedés 2017 negyedik negyedévéhez képest, a vállalati és befektetési banki üzletág viszont gyengén muzsikált, itt az eredmény 15%-kal 2 milliárd dollárra csökkent. Nem teljesített jól a bank alapkezelői részlege sem, itt a bevételek és az eredmény is csökkent egy év alatt.


A vártnál gyengébb számokkal rukkolt elő a JP Morgan
A várakozásoktól elmaradó negyedéves adatoknak a befektetők sem örülnek, a bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben több mint 2%-os mínuszban vannak.

A vártnál gyengébb számokkal rukkolt elő a JP Morgan
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Vida József megvette a TV2-t