Bank

Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények

Portfolio
Erős számokat közölt a Goldman Sachs negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében, a bank egy részvényre jutó nyeresége több mint 6 dollár lett, ami bőven meghaladja az elemzők által várt 4,45 dollárt. Bevétel soron is jobb, 8 milliárd dollárt meghaladó számot közölt, ami közel 6%-kal jobb a vártnál. A kedvező adatok felfelé repíthetik a bank árfolyamát, a részvények a nyitás előtti kereskedésben már 2,75%-os pluszban állnak.
Több mint 8 milliárd dollárt meghaladó bevételről adott számot a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében a Goldman Sachs, ez 5,9%-kal magasabb az elemzői konszenzusban szereplő 7,63 milliárdnál és több mint 3%-kal haladja meg a 2017 negyedik negyedévi 7,83 milliárdot.

Az EPS-soron ennél is erősebbet ment a bank, a több mint 6 dolláros egy részvényre jutó nyereség közel 36%-kal magasabb a vártnál, az egy évvel korábbi adatot pedig több mint 6%-kal haladja meg.

Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények
A bank által közölt fontosabb számok:
  • A nettó eredmény 2,54 milliárd dollárt tett ki a negyedik negyedévben.
  • Befektetési banki üzletágának nettó bevétele meghaladta a 2 milliárd dollárt, ami 5%-kal elmarad a 2017 negyedik negyedévben mért adatoktól.
  • A pénzügyi tanácsadási üzletága 1,2 milliárd dolláros bevételt generált, ami egy év alatt több mint 50%-os növekedés. Ez a bank szerint a globálisan is egyre nagyobb volumenű fúzióknak és felvásárlásoknak köszönhető.
  • Alapkezelői üzletágában a bank 1,7 milliárdos bevételt ért el, ami magasabb az egy évvel korábbi adatnál, a kezelt vagyon ugyanakkor 8 milliárddal 1,54 ezermilliárd dollárra csökkent.
  • A működési költségek 5,15 milliárdot tettek ki, ami egy év alatt 9%-os növekedésnek felel meg, ez a bank közlése szerint főként a jogi és szabályozói eljárásokra képzett tartalékok növekedésének köszönhető.


Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények
A nyitás előtti kereskedésben a bank árfolyama 2,75%-os pluszban jár, a befektetők örülhetnek a Goldman erős számainak, így a nyitás is erős lehet a banknál.

Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények
matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Vezetőváltások az MFB-nél és a Hiventuresnél