Bank

Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények

Portfolio
Erős számokat közölt a Goldman Sachs negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében, a bank egy részvényre jutó nyeresége több mint 6 dollár lett, ami bőven meghaladja az elemzők által várt 4,45 dollárt. Bevétel soron is jobb, 8 milliárd dollárt meghaladó számot közölt, ami közel 6%-kal jobb a vártnál. A kedvező adatok felfelé repíthetik a bank árfolyamát, a részvények a nyitás előtti kereskedésben már 2,75%-os pluszban állnak.
Több mint 8 milliárd dollárt meghaladó bevételről adott számot a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében a Goldman Sachs, ez 5,9%-kal magasabb az elemzői konszenzusban szereplő 7,63 milliárdnál és több mint 3%-kal haladja meg a 2017 negyedik negyedévi 7,83 milliárdot.

Az EPS-soron ennél is erősebbet ment a bank, a több mint 6 dolláros egy részvényre jutó nyereség közel 36%-kal magasabb a vártnál, az egy évvel korábbi adatot pedig több mint 6%-kal haladja meg.

Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények
A bank által közölt fontosabb számok:
  • A nettó eredmény 2,54 milliárd dollárt tett ki a negyedik negyedévben.
  • Befektetési banki üzletágának nettó bevétele meghaladta a 2 milliárd dollárt, ami 5%-kal elmarad a 2017 negyedik negyedévben mért adatoktól.
  • A pénzügyi tanácsadási üzletága 1,2 milliárd dolláros bevételt generált, ami egy év alatt több mint 50%-os növekedés. Ez a bank szerint a globálisan is egyre nagyobb volumenű fúzióknak és felvásárlásoknak köszönhető.
  • Alapkezelői üzletágában a bank 1,7 milliárdos bevételt ért el, ami magasabb az egy évvel korábbi adatnál, a kezelt vagyon ugyanakkor 8 milliárddal 1,54 ezermilliárd dollárra csökkent.
  • A működési költségek 5,15 milliárdot tettek ki, ami egy év alatt 9%-os növekedésnek felel meg, ez a bank közlése szerint főként a jogi és szabályozói eljárásokra képzett tartalékok növekedésének köszönhető.


Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények
A nyitás előtti kereskedésben a bank árfolyama 2,75%-os pluszban jár, a befektetők örülhetnek a Goldman erős számainak, így a nyitás is erős lehet a banknál.

Erős negyedév a Goldmantól, kilőhetnek a részvények
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ai5