Bank

Lezárult az OTP bolgár bankvásárlása

Portfolio
Lezárta az OTP Bank bulgáriai tranzakcióját a tegnapi nappal - tette közzé a cég. Ennek eredményeként az OTP-hez került a bolgár bankszektor 7. legnagyobb szereplője, 6,4 százalékos piaci részesedésével.
OTP Bank bulgáriai leánybankja, a DSK Bank EAD és a Societe Generale Csoport között 2018. augusztus 1-jén megkötött adásvételi szerződés alapján 2019. január 15-én megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként

a Societe Generale bolgár leánybankja, a Societe Generale Expressbank ("SGEB") 99,74%-os részesedése, valamint az SGEB egyéb bolgár leányvállalatai a DSK Bank EAD tulajdonába került

.

Az integráció lezárása várhatóan 2020-ban fog megtörténni - közölte az OTP. Az OTP Bank 2003 óta van jelen Bulgáriában és folyamatosan nyereségesen működött a cég közleménye szerint.

Az SGEB 6,4%-os piaci részesedésével a bolgár bankszektor 7. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Lezárult az OTP bolgár bankvásárlása
2014-ben egy akvizíciós hullám kezdődött az OTP-nél, először egy kicsi horvát és román bankot szerzett meg, amiket magyarországi akvizíció, egy nagyobb horvát és egy kisebb szerb bank, majd idén bolgár, albán és szerb pénzintézet követett. A leánybankok egyre többet hozzátesznek a bankcsoport bevételeihez, profitjához, az elmúlt negyedévekben jellemzően 20-40 milliárd profitot szállítottak a külföldi OTP-k, a csoport profitjának harmadát-felét adják.

Az akvizícióknak még nincs vége, az OTP jelenleg is aktívan keresi a felvásárlási lehetőségeket, Csányi Sándor korábban arról beszélt, hogy Bulgáriától Fehéroroszországig nézelődnek, vagyis akár több olyan országban is vehet bankot az OTP, ahol még nincs jelen, Bencsik László tavaly novemberben beszélt arról, hogy a következő egy évben több akvizícióra is sor kerülhet.

Lezárult az OTP bolgár bankvásárlása
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ai5