Döntöttek az MKB tőzsdére viteléről
Bank

Döntöttek az MKB tőzsdére viteléről

Portfolio
Döntött ma a tőzsdei bevezetéshez szükséges változtatásokról az MKB Bank közgyűlése. Az igazgatóság elnökévé választották Balog Ádám vezérigazgatót és felügyelőbizottsági elnökké Hornung Ágnes korábbi pénzügyi államtitkárt.
Részletesebben itt írtunk az MKB tulajdonosi változásairól:Döntött az MKB közgyűlése a bank által kibocsátott "A" sorozatú törzsrészvények BÉT-re történő bevezetésének előkészítéséről, és a tőzsdei bevezetéstől függő hatállyal a működési forma megváltoztatásáról, nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról. A közgyűlés felkérte az igazgatóságot, hogy készítse elő a tőzsdei bevezetést.

A közgyűlés elfogadta, hogy a tőzsdei bevezetéstől, formaváltástól függő hatállyal az elsőbbségi részvények törzsrészvényekké kerüljenek visszaalakításra. A függő hatályú alapszabály szerint a társaság nyilvános társaság, alaptőkéje kizárólag törzsrészvényekből áll, és alapszabályának rendelkezései illeszkednek a tőzsde által elvárt követelményekhez.

A közgyűlés tájékoztatást kapott, hogy három felügyelőbizottsági tag (Barcza Mihály elnök, Szemerey Tamás, Lovászi-Tóth Ádám), illetve két igazgatósági tag (Jaksa János elnök és Drabik Zsolt) lemondtak tisztségükről. Balog Ádám vezérigazgatót az igazgatóság elnökévé - a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával - megválasztotta. Balog Ádám az engedély napjával az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójaként látja el feladatait.

Az elsőbbségi részvényes a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával - de leghamarabb 2019. február 15-i hatállyal - a felügyelőbizottság elnökének Hornung Ágnest, a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének hatályával a felügyelőbizottság tagjának Ipacs Lászlót és Oszlányi Törtel Andrást delegálta. A közgyűlés döntött a felügyelőbizottság és az igazgatóság elnökei és tagjai tiszteletdíjáról.
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Divatos húzással hozott meglepetést ma reggel az Erste