Bank

Csak Európára találták ki, de most világméretűvé nőheti ki magát a MiFID 2

Portfolio
Egy éve vezették be az EU-ban a befektetések nagyobb átláthatóságát és biztonságát célzó MiFID 2-es rendeletet, ami most úgy tűnik globálissá növi ki magát: egyre több amerikai alapkezelő dönt úgy, hogy meg kíván felelni az EU-s rendeletnek, még úgy is, hogy egyébként rájuk nézve nincs ilyen elvárás - írja a Financial Times.
A MIFID 2 egyik legismertebb és legnagyobb hangsúlyt kapó eleme az elemzési és kereskedési költségek különválasztása volt, ennek értelmében a brókerekkel kötött ügyletek és a tőlük kapott elemzések költsége nem összevonható. Ezzel akarta elérni a piaci szabályozó, hogy a brókerszolgáltatók ne az ügyletköltségek lejjebb szorításával ösztönözzék nagyobb volumenű és gyakoriságú ügyletek megkötésére az intézményi ügyfeleiket (elsősorban alapkezelőket).

Most úgy tűnik, hogy ennek az előírásnak olyan alapkezelők is meg kívánnak felelni, akik nem európaiak, így alap esetben rájuk nem vonatkoznak az előírások. Az amerikai Capital Group, amely 1,87 ezermilliárd dollárnyi vagyont kezel, a minap jelentette be, hogy az elemzések költségét magára vállalja minden olyan országot érintve, amelyben jelen van. Egyelőre csak kevés, nem EU-ban székhellyel bíró alapkezelő tett hasonló lépést, de a kevesek között több a nagyobb kezelt vagyonú alapkezelő.

A trend pedig várhatóan ez lesz, múlt hónapban a Liquidnet készített egy felmérést, amely szerint az alapkezelők 53%-a már globális szinten érvényesítette az EU-s költségszétválasztási előírást, és további 20% tervezi, hogy ennek 5 éven belül megfelel majd (a nem EU-s szolgáltatók közül).
mol olajipar
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ai5