Orbán Viktor aláírta: meghirdetik a Budapest Bankot
Bank

Orbán Viktor aláírta: meghirdetik a Budapest Bankot

Portfolio
Megbízást kapott Bártfai-Mager Andrea miniszter arra, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a Budapest Bank eladásáról. Az eladási árnak el kell érnie a 196 milliárd forintot.
A Magyar Közlöny tegnapi számában jelent meg "A nemzeti pénzügyi szolgáltatásokat érintő intézkedésről" szóló kormányhatározat ezzel a szöveggel:

A Kormány az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank irányába tett vállalás teljesítésének előkészítése keretében felhívja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy folytasson tárgyalásokat a potenciális pénzintézetekkel a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságban fennálló többségi közvetett állami tulajdonnak a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megfizetett vételárat elérő vagy azt meghaladó értéken - az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 35. § (2) bekezdés b) pontjának alkalmazásával - történő megszüntetése érdekében, valamint annak eredményéről tájékoztassa a Kormányt.

Határidő: 2019. június 30.

700 millió dollárt, akkori árfolyamon 196 milliárd forintot fizetett az állami MFB-csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. a Budapest Bankért 2015 júniusában, vagyis legalább ekkora összeget kellene kialkudnia a miniszternek a jövőbeni vevőnél. Ez a Budapest Bank 2017-es konszolidált könyv szerinti értékének a legalább 1,4-szeresét jelenti, ami a jelenlegi piaci környezetben minimális elvárásként reális. Az OTP piaci kapitalizációja például a 2017-es könyv szerinti érték közel 2,0-szerese.

A napokban jelent meg újabb sajtóértesülés arról, hogy kormányzati körökben a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank összeolvasztásának a gondolata is napirenden van.
kínavírua200127
FrankfurtTőzsde
GettyImages-486229691
építőipari költségek
tesla logo
száló por budapest lakások szmog
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
takarekbank