Előfizetői tartalom

Nagyot ment év végén az UniCredit, szárnyal az árfolyam

Portfolio
A vártnál sokkal magasabb, 1,73 milliárd eurós adózás utáni eredményt ért el a negyedik negyedévben az UniCredit. Az olasz bankcsoport részvényárfolyama 5,3%-os emelkedést mutat a tőzsdén. A magyar leánybank 2018 egészében 177 millió eurós (mostani árfolyamon közel 57 milliárd forintos) nyereséget ért el az egy évvel korábbi 165 millió után.

Az olasz bankcsoport profitját egy 887 millió eurós pozitív adótétel húzta felfelé, de a tisztított 840 millió eurós nyereség is jelentősen felülmúlja a bank által összeállított elemzői konszenzusban szereplő 693 millió eurót. Az előző negyedévben 846 millió eurós egyszeri leírást kellett elkönyvelnie az UniCreditnek török érdekeltségén, a Yapi Krediten, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés