Előfizetői tartalom

Megvan, mivel büntet a kormány új 10 milliós hitele, ha nem jön a gyerek

Portfolio
Nagy kérdés volt eddig, lesz-e szankció a kormány új, kamatmentes hitele (más néven fiatalok életkezdési támogatása) esetében, ha valaki felveszi a rendelkezésre álló 3 évben, de nem szül (időben) gyermeket. Az se volt teljesen egyértelmű, felvehető-e egyáltalán szülés nélkül a hitel. Novák Katalin államtitkár most elárulta: 5 éven belül kell gyermeket szülnie a nőnek ahhoz, hogy ne kelljen kamatostul visszafizetni a fennálló tőketartozást. Hogy ez a kamat hány százalék lesz, arról nem esett szó, de kiderült: a hitelfelvétel során felmerülő banki költségeket is átvállalja a kormány.

UPDATE: Novák Katalin az InfoRádiónak azt is elárulta: ha nem jön 5 éven belül gyerek, akkor a már igénybe vett kamattámogatást is vissza kell fizetni:Kapcsolódó cikkünk2019.02.13Novák: a kamattámogatást is vissza kell fizetni, ha 5 évig nem jön a babaA lényegLassan kezd kitisztulni a kép, hogy is lehet majd igénybe venni a kormány új, nőknek szóló, akár 10 millió forintos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái