Bank

A JP Morgan kriptopénze nem kriptopénz

Portfolio
Nagy vihart kavart a napokban, hogy a JP Morgan bejelentette, saját állítólagos kriptodevizát készített, ahhoz képest, hogy a bank vezére, Jamie Dimon évekig kritizálta a bitcoint és más kriptodevizákat. Az egész viszont félreértésen alapszik, hiszen a JP Morgan nem kriptopénzt fejlesztett, hanem inkább egy megosztott főkönyvi technológián alapuló, házon belüli fizetési rendszert - hívták fel a figyelmet a szakértők.
"Ez nem egy kriptodeviza. Egy kriptodeviza nyilvános és nem kell hozzá engedély, ha le akarod tölteni, csak szoftver" - mondta Jerry Brito, a Coin Center nonprofit kutatási intézmény vezetője a MarketWatchnak.

Brito félreértésnek nevezte, hogy mindenki kriptodevizának vagy stablecoinnak hívja az eszközt, hiszen maga a bank is igyekszik felhívni a figyelmet a különségre: "a stabil kriptodevizák (stablecoin, pl. USDC) esetében a tőzsdei ügyfelek tudnak pénzt verni (angolul minting, vagyis új blokkok generálása) dollárért cserébe és visszaváltani dollárért, de bárki tulajdonosa lehet ezeknek vagy kereskedhet velük." A JPM Coinnál ez a lehetőség nem áll fenn.

"Nincs inkonzisztenica Jamie Dimon nyilvános, bitcoinnal szemben megfogalmazott kritikája és a JPM Coin kibocsátása közt, hiszen a JPM Coin nem egy kriptodeviza" - fogalmazott Kevin McMahon, az SPR tech-tanácsadócég vezetője - "nem is az a célja, hogy a bitcoint lecserélje vagy hogy versenyezzen vele. Csak a megosztott főkönyvi technológia (DLT) egy üzleti alkalmazása bizonyos intézményi igények kielégítéséhez."

A JPM Coin kibocsátásáról itt írtunk:
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet