Előfizetői tartalom

Csúcson az OTP árfolyama - Miért, hol kellene lennie?

Tegnap új csúcson, 12 000 forinton zárt az OTP. Ha nagyon távolról nézzük, azt mondhatnánk, hogy persze, ez természetes, a bank bevételei és profitja is rekordot ért el, hol kellene lennie az árfolyamnak, az új csúcshoz azonban több dolog is kellett. Nem utolsósorban az, hogy miután egymás után jönnek ki az európai bankok tavalyi számai, sok helyen csak a sírás megy (gazdasági lassulás, marzsszűkülés, bérköltségek elszállása, új bankadók, kivonulás több piacról stb.), addig van egy bank, amelyik egyre csak nő, nem csak saját erőből, de felvásárlásokkal is.

Új csúcsra ment az OTPSoha nem zárt még olyan magasan az OTP árfolyama, mint tegnap, a 12 000 forintos záróár 9,4 százalékkal magasabb, mint a 2007-es csúcson, és közel tízszerese a 2009 márciusi mélyponton elért árfolyamnak.Persze mondhatnánk, hogy miért ne lehetne rekordszinten a bankpapír árfolyama, amikor az OTP bevételei és profitja is soha nem látott szintre emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés