Előfizetői tartalom

Egyre nehezebb a biztosításközvetítői szakma - eltűnnek az ügynökök?

Portfolio
Egyre több szabályozás nehezíti meg a biztosításközvetítők dolgát EU-s szinten és Magyarországon is, a hazai etikus életbiztosítási koncepció miatt például elmozdultak a kockázati biztosítások felé az értékesítők. A szakma is öregszik, kevés fiatal találja ma szexinek a biztosításközvetítői szakmát. A Portfolio Biztosítás 2019 konferencia délutáni, közvetítői panelben résztvevő biztosítási szakemberek véleménye megoszlott arról, hogy szükség van-e ennyi közvetítőre a piacon és arról is, hogy többféle termékek értékesítésére kell-e fókuszálniuk a specializáció helyett a tanácsadóknak.

Bernard Retali, a LIMRA Afrika- és EMEA-régiós elnöke arról számolt be, hogy a biztosításközvetítők számos országban az életbiztosítási piacon jelentősen visszaszorultak, elsősorban a banki biztosítások és a keresztértékesítés térnyerése miatt. Másrészt a visszaszorulásuk oka volt az is, hogy számos ország betiltotta a biztosító által fizetett jutalékokat érdekellentét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés