Előfizetői tartalom

Egyre nehezebb a biztosításközvetítői szakma - eltűnnek az ügynökök?

Portfolio
Egyre több szabályozás nehezíti meg a biztosításközvetítők dolgát EU-s szinten és Magyarországon is, a hazai etikus életbiztosítási koncepció miatt például elmozdultak a kockázati biztosítások felé az értékesítők. A szakma is öregszik, kevés fiatal találja ma szexinek a biztosításközvetítői szakmát. A Portfolio Biztosítás 2019 konferencia délutáni, közvetítői panelben résztvevő biztosítási szakemberek véleménye megoszlott arról, hogy szükség van-e ennyi közvetítőre a piacon és arról is, hogy többféle termékek értékesítésére kell-e fókuszálniuk a specializáció helyett a tanácsadóknak.

Bernard Retali, a LIMRA Afrika- és EMEA-régiós elnöke arról számolt be, hogy a biztosításközvetítők számos országban az életbiztosítási piacon jelentősen visszaszorultak, elsősorban a banki biztosítások és a keresztértékesítés térnyerése miatt. Másrészt a visszaszorulásuk oka volt az is, hogy számos ország betiltotta a biztosító által fizetett jutalékokat érdekellentét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái