Előfizetői tartalom

Készül a nyugdíjkötvény - "Szó sincs a biztosítók elleni barátságtalan akcióról"

Portfolio
Tisztában van vele a kormány, hogy a biztosítók félnek az idén megjelenő állami nyugdíjkötvénytől, szó sincs róla azonban, hogy egy barátságtalan akcióról lenne szó a kormány részéről, egy új versenytársként érdemes felfogni a nyugdíjcélú megtakarítások piacán - mondta Gion Gábor államtitkár a Portfolio Biztosítás 2019 konferenciájának nyitóelőadásában. Az MNB által korábban már többször jelzett új biztosítói és pénztári garanciarendszer bevezetéséről már folynak a tárgyalások.

Gion Gábor államtitkár nyitóelőadásában úgy vélte: a szolgáltatóipar betegségei megjelennek a biztosítási piacon is - előbb van készen a termék, és utána próbálják megtalálni hozzá a keresletet a piaci szereplők - ezen minél inkább változtatni kell, a biztosítási piac éves díjbevétele 2018-ban meghaladhatta az 1000 milliárd forintot, az éves növekedés meghaladja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés