Több az egy, mint a három: eddig bejött a fúzió az Unionnál
Bank

Több az egy, mint a három: eddig bejött a fúzió az Unionnál

Portfolio
Terv feletti eredményekkel, növekvő piaci részesedéssel és még nagyobb mértékben növekvő nyereséggel zárta 2018-at a három biztosító fúziójával létrejött Union Biztosító - közölték a társaság mai sajtóeseményén. Az egészségbiztosítási adókedvezmény megszüntetése ellenére ebben a piacban látnak továbbra is igazán nagy üzleti növekedési lehetőséget a társaságnál.
Lehel Gábor elnök-vezérigazgató a társaság mai sajtóeseményén elmondta:
  • 2018 legnagyobb kihívása az Union, az Erste és a Vienna Life biztosítók április 1-jei fúziója volt számukra. Az akkori lendület kitartott tavaly, így a fúzió tartalmilag lezárult.
  • Ugyanakkor vannak még előttük fúzió utáni nagy feladatok, például csaknem 40 bankszámlájuk és több mint 100 eszközalapjuk van, sok terület racionalizációra szorul még.
  • A tulajdonos VIG Csoport még nem tette közzé éves számait, ezért a 2018-as díjbevétel- és eredményadatok még az Unionnál sem nyilvánosak.


Több az egy, mint a három: eddig bejött a fúzió az Unionnál
  • Annyit azonban tudni lehet, hogy tavalyi céljaikat teljesítették, piaci részesedésüket növelték, profitjuk pedig a díjbevételüknél nagyobb mértékben nőtt.
  • Több éve célja a Vienna Insurance Groupnak a 10%-os piaci részedés elérése Magyarországon (élet oldalon ez lényegében sikerült), ennek érdekében kreatív és innovatív megoldásokban gondolkodnak, és értelmezhető méretű, de más biztosítók által nem lefedett területek meghódítására törekednek (pl. affinity business).


Több az egy, mint a három: eddig bejött a fúzió az Unionnál
  • Az Union 2008-ban elsőként nyújtott Magyarországon szolgáltatásalapú egészségbiztosítást, mára pedig a három legnagyobb szereplő egyike ezen a 20 milliárdos díjbevételt közelítő piacon. Nincs erről statisztika, de valószínűleg első vagy második helyezett a biztosító minden évben kétszámjegyű növekedés révén.
  • A munkáltatói adókedvezmény megszüntetése semmiképp sem pozitív az egészségbiztosítási piac számára, az Union tapasztalatai szerint azonban egyelőre minimális a szerződésüket felbontó vállalatuk aránya, és vannak (főleg kicsi) cégek, amelyek adókedvezmény nélkül kötöttek új szerződéseket. Egyelőre nem látható tehát visszaesés.
  • A Prémium Egészségpénztár tagjaival együtt közel 300 ezer biztosítottjuk van, ők hamarosan saját ellátásszervező cégen keresztül vehetik igénybe a szolgáltatásokat, egy ilyen cég felépítésén is dolgoznak ugyanis.
  • Most azonban dolgoznak, hogy az alapvető, tradicionális üzleti modellbe miként tudják beépíteni a Fitpuli nevű innovatív egészségügyi applikációjukat, amelyet a biztosító néhány hónappal ezelőtti sajtótájékoztatóján mutattak be.
  • A biztosító növekedéséhez a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjának emelkedése is hozzájárult, így nyereséges módon tudták növelni (korábban nem túl magas) részesedésüket a piacon.
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-172692013