Előfizetői tartalom

7 kérdés, 7 válasz az OTP új menedzsment-struktúrájáról

Megteremtenék annak az elméleti lehetőségét az OTP-nél, hogy különváljon a most még Csányi Sándor által betöltött elnöki és vezérigazgatói pozíció. Mielőtt túlgondolnánk a kérdést, szeretnénk leszögezni, hogy a posztok különválása még nem a közeljövő kérdése, Csányi Sándor még évekig egyszemélyben töltheti be a két posztot. Ugyanakkor, hogy ha kaptunk egy magas labdát az OTP-től, lecsapjuk és elkezdünk beszélni utódlásának kérdéséről. Jobb alkalom ennél legutóbb kb. Bokros Lajos pénzügyminisztersége idején volt, több mint 20 éve. A téma bonyolult, összegyűjtöttük, mit érdemes tudni az elnök-vezérigazgatói pozíció különválasztásáról.

Miért lehet szükség az elnöki és a vezérigazgatói pozíció különválasztására?Csányi Sándor jövő szerdán lesz 66 éves. Bogsch Erik, a Richter legendája 70. születésnapjáig vezérigazgatta a gyógyszercéget, aminek azóta is operatív elnöke. Ha az OTP ezen az úton halad, akkor még van minimum négy éve a pozíciók különválasztására (hogy aztán utána is aktívan vegyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés