Előfizetői tartalom

Sorsdöntő fordulat a devizahitelek ügyében: megsemmisíthetők a szerződések!

Portfolio
Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek kizárják az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződés visszamenőleges hatályú megsemmisítését. A szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az a tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető - hozta meg ez elmúlt évek magyar devizahiteles szempontból egyik legfontosabb ítéletét ma az Európai Bíróság. A döntés természetesen nem jelenti a szerződések automatikus semmisségét, és azt sem, hogy ne kellene tovább törleszteni a hitelt.

Hitelezés 2019 Hasonló témák lesznek a Hitelezés 2019 konferencia terítékén, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Az eddigi magyar gyakorlatA tájékoztatás tisztességtelensége miatt érintett hitelszerződések esetében a jelenlegi többségi bírói álláspont alapján az a magyar gyakorlat, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés