Hatalmas bejelentést tett a két legnagyobb német bank vasárnap (2.)
Bank

Hatalmas bejelentést tett a két legnagyobb német bank vasárnap (2.)

Portfolio
A Deutsche Bank és a Commerzbank vasárnap hivatalosan bejelentheti, hogy tárgyalásokat folytatnak az összeolvadásról - írta a Reuters az ügyre rálátó forrásra hivatkozva a déli órákban. Késő délután pedig valóban sor került a hivatalos bejelentésre a felek részéről.

Frissítés (16:45)

A korábban kiszivárgott információkkal összhangban a Deutsche Bank és a Commerzbank valóban hivatalosan is bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak az összeolvadásról. A Deutsche Bank ugyanakkor leszögezte, ez nem azt jelenti, hogy a tranzakcióra végül tényleg sor fog kerülni.

Korábban írtuk

Megegyezésre jutottak a Deutsche Bank igazgatóságának tagjai egymással arról, hogy tárgyalásokat kezdjenek a Commerzbankkal egy összeolvadás megvalósíthatóságáról - írtuk a hét elején a Welt am Sonntag információira hivatkozva. A lap megjegyezte azt is, hogy az első nem hivatalos kapcsolatfelvétel már megtörtént a két legnagyobb német bank képviselői között.

Egy, az ügyre rálátó forrás alapján viszont most arról számolt be a Reuters hírügynökség, hogy már ma sor kerülhet arra, hogy az érintettek hivatalosan is bejelentsék, tárgyalásokba kezdtek az összeolvadásról.

Az idő sürgeti a bankokat, ugyanis a Welt am Sonntag arról is beszámolt korábban, hogy a Commerzbank legnagyobb részvényesének számító német kormány azt akarja, hogy már a következő hetekben döntés szülessen a két oldalon. A májusi európai parlamenti választások ugyanis megváltoztathatják a hatalmi erőviszonyokat. Olaf Scholz pénzügyminiszter korábban többször hangsúlyozta, mennyire szükség van erős bankokra.

Az összeolvadás egészen biztosan nem lenne fájdalommentes, akár 30 000 ember munkahelyét is veszélybe sodorhatja a terv, ezért ellenzi az ötletet több felső vezető is a Deutsche Bank köreiből. Charles Dupree, a MarketLine szenior befektetési bankára szerint ráadásul a két pénzintézet fúziójánál sokkal kifizetődőbb lenne, hogyha a Deutsche Bankot több részre bontanák fel.

A szakember szerint a lépésnek köszönhetően a legnagyobb német bank üzletágainak nyereséges részei hatékonyan tudnának működni, míg a befektetési banki ág - amely a bank tőkéjének felét felemésztette az elmúlt években - nem hátráltatná őket többé. A befektetési ág pedig saját forrásokat tudna szerezni.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank