Bank

Az OTP 219 forintos osztalékot fizetne

Portfolio
Az OTP április 12-én tartja majd éves rendes közgyűlését, a társaság által ma közzétett közgyűlési előterjesztésekből pedig kiderült, hogy az OTP menedzsmentje részvényenként 219 forintos osztalék kifizetését javasolja majd a közgyűlésnek.

Részvényenként 219 forint osztalékot fizetne az OTP

Az OTP korábban bejelentette, hogy a társaság 2019. április 12-én 10 órakor tartja majd éves rendes közgyűlését, a közzétett napirendi pontok alapján a társaság közgyűlése többek között arról is dönthet, hogy az elnök-vezérigazgatói tisztségben lévő ügyvezetési funkciók szükség esetén külön tisztségekben elláthatók legyenek. Jelenleg az igazgatóság elnöke egyben a társaság vezérigazgatója is. Ha a közgyűlés elfogadja a módosítási javaslatot, abban az esetben az igazgatóság saját hatáskörében dönthet arról, hogy az igazgatóság elnöki és vezérigazgatói tisztségét külön személy töltse be, megteremtve ezzel annak az annak az elméleti lehetőségét az OTP-nél, hogy különváljon a most még Csányi Sándor által betöltött elnöki és vezérigazgatói pozíció.

A közgyűlés mindemellett dönt majd az osztalékról is, a társaság 2018-as éve után fizetendő osztalék mértékére vonatkozó javaslat a 2017-es év után kifizetett osztaléktömeggel megegyező összegű, 61,32 milliárd forint lesz. A 2019-es év után javasolt osztalék mértékére vonatkozó javaslatot a menedzsment 2020 első negyedévében fogja kialakítani (hasonlóan a 2018-as osztalék kapcsán folytatott gyakorlathoz), figyelembe véve a megvalósuló organikus növekedési ütemet és az akvizíciós lépéseket. Az OTP egy megfelelő mértékű osztalékfizetést szeretne fenntartani, de emelett erős növekedési fázisban van a bank, nem csak akvizíciókon keresztül, hanem organikusan is, ehhez tőkére van szükség.

Az OTP szerdai, közgyűlési előterjesztéséből kiderült, hogy a társaság a tavalyi év után a részvények névértékére vetített 219 százalékos mértékű, azaz219 forintos osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek. A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértéke az OTP alapszabályának megfelelően kerül kiszámításra és kifizetésre, azaz a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között. Az osztalék kifizetésére 2019. június 3-tól kerül sor az OTP alapszabályában meghatározott eljárási rend szerint.

Új csúcsokra tört idén az árfolyam

A társaság március elején beérkező, kedvező gyorsjelentése után az OTP árfolyama erőteljes emelkedésbe kezdett, majd az újabb bankvásárlással kapcsolatos pletykák után a részvény hétfőn 12 830 forintnál új történelmi csúcson zárt. Az elmúlt napok lendületes erősödése után az OTP részvényei kedden az irányt keresték, míg az OTP árfolyama ma 0,4 százalékkal került lejjebb. A társaság részvényeinek idei teljesítménye is figyelemreméltó, az OTP árfolyama idén 12,9 százalékkal került feljebb.

Az OTP 219 forintos osztalékot fizetne
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mkb fintechlab design summit