Előfizetői tartalom

Hongkong is elkezdett digitális banklicenceket osztogatni

Portfolio
Három virtuális banklicencet bocsátott ki Hongkong, ezzel "megnyíltak" az első olyan hongkongi pénzintézetek, melyek teljes mértékben fiók nélkül tudnak betéteket gyűjteni és hitelezni. Kína és Japán után ezzel lényegében Kína autonóm kikötővárosa is beállt a hagyományos pénzintézeteket bénító digitális bankoknak helyt adó ázsiai régiók közé.

Az engedélyt a Livi VB (a Bank of China részben tulajdonosa), az SC Digital és a legnagyobb kínai biztosító, a Zhong An virtuális banki ága, a Zhong An Virtual Finance kapta meg. Ezzel a város már 155 banklicenccel rendelkező pénzintézetnek ad otthont. "Lesz verseny a hagyományos bankok és a digitális bakok közt, de a hongkongi piac el tudja nyelni ezt a kompetitív nyomást" - mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés