Előfizetői tartalom

Ismét beletúrt a bankárok zsebébe az Európai Bankhatóság

Seregdi László, MNB
Az Európai Bankhatóság márciusban tette közzé a banki vezetők javadalmazására vonatkozó adatokat és trendeket. Az európai bankokban az egymillió euró feletti éves jövedelemmel rendelkező bankárok száma eszerint 2017-ben 4597-ről 4859-re emelkedett. Az ilyen magas jövedelemmel rendelkezők csaknem háromnegyede (73,41%) Angliában dolgozik. Magyarországon összesen négy olyan bankár van, akinek az éves javadalmazása eléri az egymillió eurót. Az MNB az elmúlt bő két évben több ajánlásban is megfogalmazta a javadalmazási szabályok alkalmazásával kapcsolatos elvárásait.

Hitelezés 2019 Bankvezérek kerekasztala a Portfolio jövő csütörtöki Hitelezés 2019 konferenciáján, nem érdemes lemaradni! Információ és jelentkezés A 2008-as pénzügyi válság hatására globális és európai szinten is új követelmények egész sora zúdult a bankokra azért, hogy a szabályozók megakadályozzanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés