Előfizetői tartalom

Sokkal magasabb áron tudja eladni végül török leányát a Sberbank

MTI
A Magyarországon is érdekelt orosz Sberbank a tavaly született előzetes megállapodásban szereplő összegnél csaknem 20 százalékkal magasabb árért adja el török leánycégét, a Denizbankot a dubaji székhelyű Emirates NBD banknak, amely beleegyezett abba, hogy a végső árnál figyelembe veszi a török líra időközben bekövetkezett gyengülését.

A Sberbank 15,48 milliárd török líráért (2,8 milliárd dollár, 1 török líra=50,84 forint) adja el az ötödik legnagyobb török bank, a Denizbank 99,85 százalékát a tavaly májusi előzetes megállapodásban szerepelt 14,6 milliárd líra helyett. A tényleges eladási ár megközelíti az 5 milliárd dollárt, ami tartalmazza például a Sberbankkal szembeni török banki tartozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés