Előfizetői tartalom

Frankfurtból fúrhatják meg a nagy német bankházasságot

Portfolio
Kétségei lehetnek az Európai Központi Banknak (EKB) azt illetően, hogy a Commerzbank és a Deutsche Bank összeolvadása után létrejövő hatalmas pénzintézet biztosabb lábakon állna - tudta meg a Bloomberg. Hetek óta pletykálnak a két legnagyobb német bank lehetséges házasságáról, de a jelek szerint még a felügyeletet is meg kell győzniük.

A Bloomberg forrása szerint az EKB felügyeleti tanácsának több tagja is megkérdőjelezte az összeolvadás logikáját a testület legutóbbi ülésein. Állítólag attól tartanak, hogy ha engedélyeznék az egyesülést, majd a létrejövő hatalmas bank bajba kerülne, akkor az az EKB hitelességét is megkérdőjelezné. Egy másik névtelenül nyilatkozó bennfentes szerint ugyan a két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés