Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát fizeti az UniCredit
Bank

Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát fizeti az UniCredit

Portfolio
Minden idők egyik legnagyobb, 1,3 milliárd dolláros bírságát kell megfizetnie az UniCredit Groupnak, mivel német érdekeltsége megszegte az Irán elleni amerikai szankciókat, és Kubát, Líbiát, Szudánt érintő tranzakciókat folytatott - írja a Bloomberg. A bankcsoport korábban ennél is nagyobb tartalékot képzett a várható bírság miatt, így az első negyedévre 300 millió eurónyi pozitív tételt számolhat el.
Felelősnek vallotta magát az olasz bankcsoport német érdekeltsége az amerikai vádakban, amelyek szerint iráni ügyfelek számára tett lehetővé az amerikai szankciók által tiltott tranzakciókat.

Az amerikai hatóságokkal kötött egyezség értelében így 1,3 milliárd dollárt fizet ki a bankcsoport, osztrák érdekeltsége egy úgynevezett halasztott vádemelési megállapodásban, a német érdekeltség, a HyoVereinsbank egy manhattani állami szintű büntetőeljárásban vesz részt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint a német bank 2002 óta legalább 393 millió dollárnyi pénzt mozgatott át az amerikai pénzügyi rendszeren szankciók alatt álló entitások nevében, az osztrák érdekeltség pedig szintén közreműködött az iráni szankciók megkerülésében.

Kubával, Iránnal, Líbiával, Mianmarral és Szudánnal folytatott egyéb tranzakciók miatt az említett bírság részeként 405 millió dollárt fizet ki az UniCredit.

Az UniCredit már korábban bőségesen megképezte a szükséges tartalékokat a bírságra (ebből egy 741 millió euró ismert a harmadik negyedévből), és az UniCredit hétfői közleménye alapján így képes lesz közel 300 millió eurónyi tartalék felszabadítására az idei első negyedévre vonatkozóan, ami 8,5 bázisponttal emeli a bank CET1 tőkéjét.

Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát fizeti az UniCredit
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
férfi pizsamában nézi a telefonját
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Megjött az MNB indoklása a mai döntés után!