Előfizetői tartalom

Itt az 5 gazdag család, akiknek köszönhetően újjáépülhet a Notre-Dame

Portfolio
Páratlan nemzetközi összefogás vette kezdetét, miután Párizs és Franciaország egyik legnagyobb jelképe, a Notre-Dame lángra kapott. A szerkezetet sikerült megmenteni, de az újjáépítéshez rengeteg idő és pénz kell majd. A pénz részével úgy látszik, nem lesz gond, már most eurómilliárd körüli összeg gyűlt össze a rekonstrukcióhoz, ennek egy jelentős részét öt francia család és cégeik adták, összesen 520 millió eurót. Mostani cikkünkben annak jártunk utána, kik ezek az adakozó gazdagok, és honnan tettek szert ekkora vagyonokra.

Alakul a nemzetközi összefogás A lentebb felsorolt családok mellett számos cég, alapítvány és város ajánlotta fel segítségét a Notre-Dame újjáépítéséhez. Ilyen volt többek között: A francia Total olajipari cég, amely 100 millió eurót ajánlott fel, a francia Axa biztosító 10 millió euróval száll be, a BNP francia bank 20 millió eurót, a Societe Generale 10 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés