Bank

10 éven keresztül félrevezette gazdag ügyfeleit a Deutsche Bank

Portfolio
Félmillió dolláros bírságot fizethet a Deutsche Bank amerikai üzletága, amiért 10 éven keresztül azt állította a vagyonos ügyfeleinek, hogy hedge fundok széles spektrumát vizsgálják elemző kollégái, amikor alapokat ajánlanak, de mint kiderült, az elemzéseket csak azokra az alapokra korlátozták, amelyek fizettek a banknak - számol be a hírről a Bloomberg.
Az amerikai tőzsdefelügyelet 500 ezer dolláros bírságot szabott ki a Deutsche Bank amerikai divíziójára, amiért az 2009 és 2018 közepe között félrevezette a vagyonos ügyfeleit. Kiderült ugyanis, hogy a bank azt állította, egy sor hedge fund kvalitatív és kvantitatív elemzését végzik a kollégák és ezek alapján választják ki a legjobb befektetési lehetőségeket az ügyfeleknek, de azt elfelejtették közölni, hogy az elemzések csak azokra az alapokra terjedtek ki, amelyek a vagyonkezelői díj egy részét átengedték a banknak.

Az amerikai divízió beleegyezett a bírság kifizetésébe, de a vádakat nem erősítették és nem is cáfolták meg. A jövőben a banknak az ügyfeleknek adott dokumentumban ki kell térnie arra, hogy csak azon alapok esetében végeznek ilyen mélyreható elemzéseket, amelyek a vagyonkezelői díj egy részét a banknak fizetik ki.

A Deutsche Bank háza táján nem ritkák az ilyen vagy ennél lényegesen magasabb bírságok az utóbbi években, ráadásul a Commerzbankkal való fúziós terv is dugába dőlt, erről itt írtunk:

10 éven keresztül félrevezette gazdag ügyfeleit a Deutsche Bank
Frankfurt Stock Exchange
kivánd190916
shutterstock_1077839366
A worker adjusts a control valve at the delayed coker unit of the Duna oil refinery operated by MOL  Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
wizzairshutterstock
mobilfizetés shutter
gyakornoki_program_eupalyazat
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
mobilfizetés shutter