Előfizetői tartalom

Rég látott nyereség az MKB-nál, jöhet a tőzsdei bevezetés

Portfolio
Folyamatosan javul az MKB Bank teljesítménye, így tavaly már 25,1 milliárd forintos adózás utáni nyereséget ért el a társaság. Ez a bankszektor felső harmadába sorolható, 16,8%-os tőkearányos megtérülést jelent minimális hitelezési céltartalék-visszaírás mellett, és harmadával nagyobb az egy évvel korábbinál. Tavalyhoz hasonlóan még idén is korlátozzák EU-s előírások a bank üzleti volumeneit, jövőre viszont már "szabadon" növekedhetnek. Készülnek a tőzsdére: valamikor idén "egy kisebb" részvénycsomagot terveznek bevezetni. Jó ómen a leendő részvényeseknek, hogy hosszú idő után először idén már osztalékot is fizetnek csaknem 5 milliárd forint összegben.
Balog Ádám elnök-vezérigazgató szerint ideális és sikeres év volt a 2018-as számukra, a bankszektor egészéhez hasonlóan a hazai és a nemzetközi gazdasági környezet is segítette őket. A bank mai fővárosi sajtótájékoztatóján a számokat ismertetve közölte: IFRS szerinti konszolidált adózás utáni eredményük 25,1 milliárd forint volt 2018-ban, amivel sokéves rekordot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái