Bank

Küszöbön a Deutsche Bank átalakítása? Megszólal az egyik vezető

Portfolio
A Deutsche Bank felügyelőbizottsági vezetője szerint - aki egyébként végig támogatta a Commerzbankkal való egyesülést - nincs szükség a befektetési bank fundamentális átalakítására, annak ellenére sem, hogy az utolsó két negyedévben veszteséges volt az üzletág - írja a Financial Times.
Paul Achleitner felügyelőbizottsági vezető szerint nem kell aggódni és stratégiai irányváltásról beszélni a befektetési banknál csak azért, mert az utolsó két negyedévben veszteséget termelt. Megfogalmazása szerint a tőkepiacok rendkívül volatilisek és nagyon gyorsan változnak, ilyen környezethez pedig folyamatosan alkalmazkodni kell.

Christian Sewing vezérigazgató tavaly áprilisi kinevezése óta több fronton is igyekezett a bank vállalati és befektetési üzletágát átstrukturálni, ilyen lépés volt, hogy mérlegfőösszegét 12%-kal csökkentette azóta, front office dolgozóinak pedig 8%-át elbocsátotta, ez utóbbi főleg az amerikai leányt érintette. Mindezek ellenére a bevételek gyorsabb ütemben csökkentek, mint a költségek az idei első negyedévben, a kereskedési bevételek további 19%-kal estek vissza.

Achleitner elmondása szerint a Deutsche Bank nem lepődött meg azon, hogy a Commerzbank iránt más bankok is érdeklődnek, sőt, annak riválisok általi esetleges felvásárlása is része volt annak a döntésnek, ami végül a fúzió elvetéséhez vezetett.
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mkb fintechlab design summit