Előfizetői tartalom

100 millió dollárt mosott Észak-Koreának három kínai nagybank

Portfolio
Arra utasított az Egyesült Államok egyik körzeti bírója három kínai nagybankot, hogy adják át egy észak-koreai pénzmosodával folytatott üzleti tevékenységük hivatalos dokumentációját. A gyanú szerint a három bank több tízmillió dollárnyi vagyont mozgatott a KNDK-hoz köthető hongkongi kirakatcégnek, megsértve ezzel az országra kiszabott nemzetközi szankciókat - írja a CNBC.

A végzést még március 18-án adta ki Beryl Howell, washingtoni bíró, az igazságügyi minisztérium viszont csak most tette nyilvánossá. A nyilvánossá tett dokumentumokból számos lényeges információt kihúztak a hatóságok, annyit lehet tudni, hogy egy hongkongi központú, Észak-Korea által üzemeltetett vállalatról van szó, viszont sem ezt, sem a három érintett bankot nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés