Bank

Megveszi Szlovénia negyedik legnagyobb bankját az OTP

Portfolio
Szlovén bankot vásárol az OTP, de nem a korábbi hírekben szereplő állami Abankát, hanem a SocGen szlovén leányvállalatát.
Adásvételi szerződést írt alá az OTP a Societe Generale Csoport szlovén leánybankja, az SKB Banka 99,73%-os részesedésének, valamint egyéb leányvállalatainak megvásárlásáról - tette közzé ma reggel a társaság.

Az SKB Banka mérlegfőösszege alapján közel 9%-os piaci részesedésével Szlovénia 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében - közölte az OTP.

Már egy ideje tudni lehetett, hogy Szlovéniában terjeszkedne az OTP, ahol egyelőre nincs jelen. A hírek főként arról szóltak, hogy a harmadik legnagyobb szlovén bankra, az Abankára tett ajánlatot az OTP, de az SKB felvásárlása is felmerült. Ez a bank azokhoz a pénzintézetekhez hasonlóan, amelyeket az OTP az elmúlt hónapokban vásárolt meg, szintén a Societe Generale tulajdonában van.

A magyar bank az egyik legaktívabb pénzintézet az európai akvizíciós piacon, a 2008-as válságot követően 2014-ben indult az újabb akvizíciós körút, azóta nem csak azokban az országokban vett bankot az OTP, ahol már jelen van, de új országokban is megjelent. Az elmúlt néhány akvizícióban a francia Societe Generale banktól vett meg pénzintézeteket, a francia bank ugyanis sorra vonul ki a régióból, ezeket az operációkat rendre az OTP "vette át".

Megveszi Szlovénia negyedik legnagyobb bankját az OTP
Egy tegnap megjelent interjúban Csányi Sándor arról beszélt, hogy Szlovéniában még venne egy bankot az OTP, aztán egy időre megállnának. Koszovóba és Macedóniába Albániából mennének be, Boszniában pedig nem szeretnének megjelenni.

Megveszi Szlovénia negyedik legnagyobb bankját az OTP
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Commerzbank