Előfizetői tartalom

Váratlan robbanás a lakáshiteleknél, elszálltak a személyi kölcsönök

Portfolio
Rendkívül erős volt az idei március a lakossági hitelpiacon, rácáfolva a látványos lassulásról szóló év eleji várakozásokra. A lakáshitelek új kihelyezése 27%-kal, a személyi kölcsönöké 45%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, így a háztartások banki tartozása egy év leforgása alatt 8%-kal gyarapodott. A vállalatoknál nem volt kiugró a március hónap, de esetükben még nagyobb mértékben, évi 15%-kal nőtt a hitelállomány. A lakossági hitelezést a CSOK bővítése és a babaváró hitel, a betéti oldalt a Nemzeti Kötvény megjelenése forgathatja fel idén június-júliustól.

Kölcsönt vennél fel? Lakáshitelt itt, személyi kölcsönt itt kalkulálhatsz magadnak! Megjelentek ma a Magyar Nemzeti Bank márciusi hitel- és betétstatisztikái a magyar bankszektorról. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, miként alakult a lakáshitelek, illetve a személyi kölcsönök új kihelyezése az év első két hónapjának 10-18%-os, illetve 28-37%-os év/év alapú bővülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés