Bemutatta Matolcsy a vállalatvezetőknek a Növekedési Kötvényprogramot
Bank

Bemutatta Matolcsy a vállalatvezetőknek a Növekedési Kötvényprogramot

Portfolio
Több mint száz vállalati felsővezető részvételével került sor a Növekedési Kötvényprogram (NKP) részleteit bemutató szemináriumra a Magyar Nemzeti Bank székházában - közölte a jegybank.
Alábbi két cikkünkben írtunk részletesen a programról:Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a szakmai programot megnyitó nyitóbeszédében emlékeztetett, hogy a 2008-ban indult pénzügyi és gazdasági válság kitörését követően Magyarországon a vállalati hitelállomány nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő visszaesésen ment keresztül. A megvalósult hitelezési fordulat elérésében nagy szerepe volt a Növekedési Hitelprogramnak, azonban a finanszírozás diverzifikációja egyelőre nem valósult meg.

A Növekedési Kötvényprogram célja a vállalati forrásbevonás szerkezetének javításán és a kötvénypiac likviditásának bővítésén keresztül a monetáris politikai transzmisszió hatékonyságának növelése. Az NKP keretében az MNB 2019. július 1-től 300 milliárd forintos keretösszeg erejéig a program feltételeinek megfelelő, hazai székhellyel rendelkező nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott jó minősítésű kötvényeket vásárol majd mind az elsődleges, mind a másodlagos piacon. A Növekedési Kötvényprogram a Növekedési Hitelprogram Fix konstrukciót kiegészítve fogja segíteni a vállalatok egészségesebb szerkezetű forrásbevonását.

A szemináriumon a programban való részvétel mérföldkövein túl bemutatásra kerültek mindazok a feltételek, amelyeknek a kibocsátóknak, valamint a kibocsátani kívánt kötvényeknek meg kell felelniük. A résztvevők átfogó képet kaptak többek között a kibocsátó vállalatokra vonatkozó előírásokról, a kibocsátás lehetséges módozatairól, a program keretében megvásárolható kötvények paramétereiről, a hitelminősítéssel kapcsolatos elvárásokról, az elsődleges és a másodlagos piaci jegybanki vásárlások feltételeiről, valamint a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos előírásokról is.

Az NKP-ban minden vállalat részt vehet, amely megfelel a terméktájékoztatóban foglalt feltételeknek. A programban való részvétel első és legfontosabb lépése, hogy a vállalatoknak regisztrálniuk kell az MNB honlapján elérhető regisztrációs felületen. A regisztráció után a következő lépés, hogy a vállalatoknak ki kell választaniuk egy befektetési szolgáltatót (bank, brókercég), aki végig vezeti őket a kötvénykibocsátás folyamatán.
elektromosroller
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock