Előfizetői tartalom

A bolgár és az ukrán bank húzza az OTP-t

Nagyot nőtt az OTP bevétele és profitja egy év alatt, ami nem véletlen, most már a nemrég megvett bolgár Expressbank számai is benne vannak a bankcsoport kimutatásaiban, részben ennek köszönhető, hogy a bevételek 16, a profit pedig 12 százalékkal nőtt az első negyedévben. De nem csak a bolgár bankra érdemes figyelni, idén az ukrán OTP rekordprofitot ért el, egyre nagyobb a hozzájárulása a csoport eredményéhez. Összességében a várakozásoknál jobban teljesített a bank az első negyedévben.

Vártnál magasabb bevétel és profitKözel 5 milliárd forinttal magasabb lett az OTP összes bevétele, mint amire az elemzők számítottak, annak ellenére, hogy a kamat, - díj- és jutalékbevételek szinte hajszálra úgy alakultak, ahogy azt az elemzők előre jelezték, úgyhogy a különbséget az egyéb nettó nem kamatjellegű bevételek soron kell keresni, az egyébként 51 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés