Kivonul egy német biztosító Magyarországról, a Generali léphet a helyébe
Bank

Kivonul egy német biztosító Magyarországról, a Generali léphet a helyébe

Portfolio
Bejelentette a héten a Generali Biztosító a Gazdasági Versenyhivatalnál, hogy átvenné az Ergo Életbiztosító Zrt. életbiztosítási és az Ergo itteni fióktelepének nem-életbiztosítási szerződésállományát. Ezzel kivonulhat a magyar piacról a Münich Re viszontbiztosító érdekeltségében lévő német biztosító.
A Generali még április 2-án jelentette be, hogy megvásárolná a német Münich Re érdekeltségében lévő Ergo biztosító magyar és szlovák élet, nem-élet és kompozit biztosítási állományát, akkor alá is írták erről a szerződést az Ergo International AG-val, a vételi árat azonban nem közölték. A Generali a szándékát a Gazdasági Versenyhivatallal is közölte.

Az Ergo érintett biztosítóinak bruttó díjbevétele 2017-ben 20,6 millió euró volt, a tranzakció a Generali ígérete szerint nem lesz hatással az Ergo meglévő ügyfeleinek kötelezettségeire. Luciano Cirina, a Generali CEE Holding vezérigazgatója akkor közölte: az akvizíció jól illeszkedik a Generali régiós stratégiájába, amelynek folyományaként egyébként korábban Szlovéniában és Lengyelországban is vásároltak kisebb biztosítókat.

Az Ergo Életbiztosító Zrt. 2017-et 3,8 milliárd forintos díjbevétellel és 135 millió forintos veszteséggel zárta (a nem-életbiztosítási fióktelep adatait nem ismerjük), miközben a Generali a magyar biztosítási piac második legnagyobb szereplőjeként 132 milliárd forintos díjbevételt és 9,3 milliárdos nyereséget realizált.

Kivonul egy német biztosító Magyarországról, a Generali léphet a helyébe
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
online hitel kölcsön