Előfizetői tartalom

Fájó hír a nyugdíjra gyűjtőknek: tömegével szállnak ki a buliból a munkahelyek

Portfolio
Az idei első negyedévben 3,65%-os átlagos nettó hozamot értek el tagjaiknak az önkéntes nyugdíjpénztárak, de még így sincs ok az ünneplésre: a munkáltatói befizetések jelentősen, 31%-kal estek vissza a cafeteria szabályok változása miatt, és ezt az egyéni tagdíjfizetések sem tudták kompenzálni - derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) mai sajtóeseményén.

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke az eseményen az önkéntes- és egészségpénztárak idei első negyedéves számait elemezte: A Pénztárszövetség adatai szerint az önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona a negyedév végén 1381 milliárd forintot tett ki, ami éves összevetésben 5%-os növekedésnek felel meg, míg a taglétszám jórészt stagnált. Jó hír a nyugdíjra gyűjtőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés