Előfizetői tartalom

Csalódás a Raiffeisennél, Oroszország tovább hasít

Portfolio
A Reuters 244 millió eurós elemzői konszenzusától 7%-kal elmaradó, 226 millió eurós adózás utáni nyereségről számolt be ma reggel a Raiffeisen Bank International. Az osztrák bankcsoport az első negyedévben az egy évvel korábbinál 43%-kal alacsonyabb eredményt ért el, főleg a nettó céltartalék-visszaírás eltűnése és a lengyelországi jelenlét leépítése miatt. A magyar leánybank 15 millió eurós profitot hozott, az orosz leánybank pedig ezúttal is a csoportszintű nyereség több mint felét szállította.

A Reuters elemzői konszenzusa szerint 244 millió eurós nyereséget várt a piac a Raiffeisentől, ettől 7%-kal marad el a 226 millió eurós nyereség. A bevételek és működési ráfordítások területén nem hozott különösebb meglepetést a gyorsjelentés, a nettó céltartalék-képzés területén pedig még jobb is volt a vártnál, így az adózás előtti és utáni eredmény várttól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés