Előfizetői tartalom

Megtörtént az, ami szinte sose: szegényebbek lettek a világ gazdagjai

Portfolio
Visszaesett a világ milliárdosainak száma és vagyona tavaly a Wealth-X friss tanulmánya szerint, de az összesített vagyonuk azért még így is eléri a 8600 milliárd dollárt, számuk pedig a 2604 főt. Amerika volt az egyetlen olyan régió a világon, ahol nőni tudott a milliárdosok száma, és azt is meg lehet figyelni, hogy egyre inkább koncentrálódik a milliárdos közösség: a legtöbb milliárdosnak otthont adó 15 városban él a világ milliárdosainak 30%-a, ez 773 milliárdost jelent. A tanulmányból kiderül az is, milyen átlagéletkorral bírnak a leggazdagabbak, és, hogy miből építettek fel ekkora vagyont maguknak.

A válság óta tavaly történt meg másodjára, hogy csökkent a világ milliárdosainak száma. A Wealth-X milliárdosokra vonatkozó friss tanulmánya szerint a globális gazdaság növekedésének lassulása. A folyamatosan fennálló kereskedelmi feszültségek és az év végén tapasztalt részvénypiaci visszaesés a gazdagok vagyonán is éreztették hatásukat: a dollármilliárdosok vagyona...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái