Erősen kezdte az évet a K&H Bank, nagy újítással jött elő a biztosító
Bank

Erősen kezdte az évet a K&H Bank, nagy újítással jött elő a biztosító

Portfolio
A K&H Bankcsoport erős pénzügyi teljesítménnyel, 12, 2 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta 2019 első negyedévét, ami éves összehasonlításban 4,6%-os emelkedést jelent a rendkívüli tételek nélkül - közölték. A K&H Biztosító 1,3 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, ami éves összehasonlításban 20%-os növekedésnek felel meg. A kockázati életbiztosítások területén teljesen digitalizált értékesítési folyamatot indítottak el, amely a szerződéskötési időt 50%-kal csökkenti.
Néhány szám a K&H első negyedévéről:
 • a bevétel éves összehasonlításban 7,7%-kal növekedett, amely elsősorban a 2,7%-os nettó kamatbevétel-, illetve a 9,3%-os nettó díjbevétel-növekedésnek volt köszönhető.
 • A hitel/betét arányu tovább javult (62,8%-ot ért el a 2018 negyedik negyedévében mért 62,6%-hoz képest).
 • 2019 első negyedévében a K&H összesen 110 milliárd forint értékű új hitelt folyósított a lakossági, kkv és nagyvállalati területen.
 • 2019. március 31-ére a fix kamatozású új lakáshitel-kihelyezések aránya az egy évvel ezelőtti 60%-ról 96%-ra növekedett.
 • Az új jelzáloghitel-kihelyezés elérte a 24 milliárd forintot, ami éves összehasonlításban 24%-os növekedésnek felel meg.
 • A K&H is csatlakozik a szektorhoz az MNB azon kezdeményezésének megvalósításában, amely a változó kamatozású jelzáloghitelek refinanszírozására irányul. Év végéig 10 000 ügyfelüket értesítik változó kamatozású jelzáloghitelük 5 vagy 10 évre rögzített kamatozású jelzáloghitellel történő kiváltásának lehetőségéről.


Erősen kezdte az évet a K&H Bank, nagy újítással jött elő a biztosító
 • A K&H Biztosító adózás utáni eredménye 20%-kal nőtt éves összehasonlításban, és 1,3 milliárd forintot ért el.
 • A nem- életbiztosítási üzletágban a díjbevétel 15,8 milliárd forintot ért el, ami az egy évvel ezelőtti értékhez képest 27%-os növekedésnek felel meg.
 • Az életbiztosítási üzletág erős üzleti teljesítményt nyújtott a rendszeres, befektetési egységhez kapcsolt (unit linked) termékek 36%-os éves növekedésével (a nyugdíjbiztosítási termékeket is figyelembe véve), valamint az egyéni kockázati termékeknél látható, éves összehasonlításban 21%-os növekedésével.
 • A kockázati életbiztosítás területén teljesen digitális értékesítési folyamatot vezettek be, amely a szerződéskötési időt 50%-kal csökkenti az ügyfeleik számára, továbbá teljesen papírmentes és csupán egyetlen digitális aláírást igényel.

Tavaly K&H vezette be az első, teljes mértékben digitalizált, robotvezérelt személyi kölcsön-szolgáltatást, amely tavaly november óta 40%-os növekedést mutat a kihelyezéseknél. Az online személyi kölcsönt kínáló weboldal minden második látogatója új ügyfél. A bank készül rá, hogy június 1-től az új lakossági államkötvényeket is felvegye portfoliójába, csakúgy, mint az új babaváró hitelt július 1-jétől. Az azonnal fizetési szolgáltatás bevezetésének előkészítése jó ütemben, a tervek szerint halad a 2019. július 1-jei határidő szerinti éles induláshoz.
Frankfurt Stock Exchange
LAS VEGAS, NV - APRIL 28: Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Krones
szijjarto1119
Áder János köztársasági elnök (b), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b4) és Chikán Attila vezérigazgató MTI/Bruzák Noémi
Brexit_kiszivargott_brit terv_1500
U.S. President Donald Trump looks on as his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
takarék_mti