Kemény lépéseket lengetett be a Deutsche Bank vezére
Bank

Kemény lépéseket lengetett be a Deutsche Bank vezére

Portfolio
"Kemény visszavágásokat" ígért a Deutsche Bank befektetési banki tevékenységében a társaság csütörtöki közgyűlésén Christian Sewing vezérigazgató. A Reuters úgy tudja, a rossz megtérülésű amerikai részvényüzletág leépítésével javítanák a megtépázott részvényesi bizalmat, ami a befektetési banki bevételek közel felét hozza a legnagyobb német bank számára.
A leépítések nagy része az amerikai brókeri tevékenységnél és a részvényderivatívák területén jöhet, a származtatott kamatügyleteket pedig később érheti el a hullám. Egyelőre nem tudni, hogy a társaság 9275 amerikai alkalmazottja közül hányat fog érinteni a lépéssorozat, és a Deutsche Bank sem kívánta kommentálni az értesülést. A hírügynökség értesülése szerint egyelőre nem lesznek elbocsátásokról szóló bejelentések.

A legnagyobb német bank eddig cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek amerikai tevékenységének radikális átalakításáról szóltak. A Commerzbankkal folytatott tárgyalások megfeneklése után azonban megindultak az egyeztetések egy "B-terv" megvalósításáról.

Tavaly a Deutsche Bank azt ígérte, hogy globális létszámát 97 ezerről 90 ezer alá csökkenti, ennek részeként részvényértékesítési és -kereskedési területén 25%-kal csökken a létszám. Christian Sewing vezérigazgató több mint egy évvel ezelőtti érkezése óta azonban nem állt helyre a befektetői bizalom és a profitabilitás, a részvényárfolyam közel 40%-kal tovább esett, a tavalyi tőkearányos megtérülés (ROE) pedig mindössze 1% volt.

A tegnapi közgyűlésen egyes részvényesi csoportok Paul Achleitner elnök elmozdítását is szerették volna elérni, de csak 9,75%-os szavazatarányt kapott az ezt támogató indítvány a tavalyi 9% után.

Kemény lépéseket lengetett be a Deutsche Bank vezére
ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Pezsgő party