Bank

Kudarcot vallanak Amerika meghódításában az európai alapkezelők?

Portfolio
Az amerikai jelenlét minden cég számára fontos, amely szeretné kiterjeszteni tevékenységét, az európai alapkezelőknek viszont nehezen megy az USA meghódítása - írja a Financial Times.
Az európai szolgáltatók között csak kevésnek van érdemi jelenléte a tengerentúlon, még a legnagyobb európai alapkezelő, az Amundi is "csak" 62 milliárd dollárnyi vagyont kezel az USA-ban, ami elenyésző az ottani 39 ezermilliárd dolláros piachoz képest.

Mindeközben az amerikai alapkezelőnek már korántsem ennyire nehéz megjelenniük az európai piacon. A BlackRock és a Vanguard is domináns szerepelő lett a kontinensen, a befektetési alapokba folyó pénzek jelentős részét ez a két amerikai alapkezelő viszi el.

Az USA-ban az is nehezíti az európai alapkezelők dolgát, hogy egy érett és erősen versenyző piacról van szó, ráadásul az aktívan kezelt alapok piacára minden eddiginél nehezebb betörni, mivel rengeteg pénz áramlik a passzívan kezelt alapokba. A tengerentúlon ez már ott tart, hogy a passzívan kezelt részvényalapok által kezelt vagyon akkora, mint az aktívan kezelt társaikban - derült ki a Morningstar adataiból.

Az európai alapkezelők közül egyelőre olyan szolgáltatók tudtak megjelenni az amerikai piacon, mint a Schroders, a Baíllíe Gifford, az Amundi, a Natixis és az Allianz, utóbbi a Pimco felvásárlásán keresztül.

A szakértők szerint az is nehezíti az európai alapkezelők amerikai piacon való megjelenését és erősödését, hogy a befektetők a hazai alapokat részesítik előnyben. A pénzügyi tanácsadók a portfóliók mintegy harmadát amerikai részvényekbe fektetik, és csupán 10% jut globális befektetési termékekbe.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
okostelefon kézben pénzügyek