Elajándékozza vagyona felét a világ egyik leggazdagabb nője
Bank

Elajándékozza vagyona felét a világ egyik leggazdagabb nője

Portfolio
MacKenzie Bezos is beállt azon milliárdosok sorába, akik megígérték: életükben vagy halálukat követően legalább vagyonuk felét jótékony célra fordítják - számol be a hírről a Bloomberg.
Bár még meg sem kapta azt a 37 milliárd dollárt, ami a Jeff Bezostól történő válásával jár majd neki, máris odaígérte legalább a felét jótékony célra MacKenzie Bezos.

A Giving Pledge nevű szervezetet Bill és Melinda Gates warren Buffettel karöltve hozták létre annak érdekében, hogy példát mutassanak gazdag társaiknak azzal, hogy vagyonuk egy jelentős részét jótékony célra ajánlják fel. A felajánlást azóta már 204 milliárdos megtette velük együtt, összesen 23 országból, MacKenzie a 19 új felajánló egyike.

2010 óta Warren Buffett több mint 30 milliárd dollár értékű Berkshire Hathaway-részvényt ajándékozott el, igaz az akkori vagyonához képest a mai így is 85%-kal nagyobb, köszönhetően cége felfelé ívelő részvényárfolyamának.

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere egyelőre nem csatlakozott a kezdeményezéshez, sokan kritizálják is amiatt, hogy csak keveset áldoz vagyonából a szegényebbek és rászorulók megsegítésére. Minden esetre a volt felesége felajánlására reagált a Twitteren, és elmondta, nagyon büszke MacKenzie lépésére.

A pár egyébként januárban jelentette be a válást, ennek eredményeképp MacKenzie 4%-os részesedést kap az Amazonban, Bezosnál pedig 12% marad, egyéb vagyonelemek mellett. Mackenzie Bezos jelenleg a 22-dik leggazdagabb ember a világon közel 37 milliárd dolláros vagyonával, és egyben a világ negyedik leggazdagabb nője Francoise Bettencourt Meyers, Alice Walton és Jacqueline Mars mögött.

Címlapkép: Getty Images/Tony Barson
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank