Előfizetői tartalom

Újítanak a magyar szupergazdagok: egyre többen bízzák pénzüket bizalmi vagyonkezelőre

Portfolio
Egyre több magyar cégnél merül fel a cégutódlás problémája, így egyre nagyobb az igény hazánkban is a bizalmi vagyonkezelőkre. Ezt támasztja alá, hogy a NAV adatai szerint az elmúlt években mintegy 120 bizalmi vagyonkezelési jogviszony jött létre - hangzott el az Apelso Trust mai sajtóeseményén. A Corvinus Egyetem kapcsán ismertté vált vagyonkezelő alapítványi forma komplexitása, illetve jelentős költségvonzata miatt azonban a vagyonos magyar családok közül várhatóan csak a legfelső 30-50 fogja majd alapítványi formában kezeltetni a vagyonát, míg a becslések szerint akár további több száz, milliárdos vagyonnal rendelkező család választhatja a már 2014 óta elérhető bizalmi vagyonkezelést itthon.

Az Apelso Trust első évéről Antall György és Illés István alapítók mondtak el pár érdekességet és a főbb számokat: 2018 tavaszán kezdték el a vagyonkezelési tevékenységüket, úgy látják, jó időben jöttek ki a piacra ezzel a szolgáltatással és termékkel, a következő évekre nézve növekedéssel számolnak. Kezd bejönni a köztudatba a generációváltás és azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés