Figyelmeztette a bankokat a Fidesz
Bank

Figyelmeztette a bankokat a Fidesz

Portfolio
A kormánypárt felszólította a Bankszövetséget, hogy kezdjen aktív tájékoztató kampányt a banki adategyeztetésről. A Fidesz kommunikációjának hangvételéből egyértelműen kiolvasható, hogy szerintük ki lesz a felelős, ha az érintettek számláit tömegesen zárolják az adategyeztetés elmulasztása miatt június 26. után.
Hetek óta írunk arról, hogy vészesen közeledik a banki adategyeztetés határideje, és az is jól látható, hogy sokan nem készültek fel a június 26. utáni időkre. A Pénzügyminisztérium legutóbb arra mutatott rá, hogy mintegy 2 millió eddig még azonosítatlan bankszámla tulajdonosának kellene pótolnia az adatokat a következő napokban.

A téma olyannyira meghatározóvá vált, hogy a Fidesz sem hagyta szó nélkül. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon sok magánszemély illetve néhány cégvezető sem tudja, hogy június 26-áig egy uniós jogszabály következtében banki adategyeztetést kell végezni annak érdekében, hogy számlájuk forgalma zavartalan legyen az azt követő időszakban.

Bánki Erik elmondta, abszolút egyetért a Fidesz-frakció, hogy ennek a jogszabálynak megfelelően a terrorizmus finanszírozásának megakadályozása céljából ez az adategyeztetési folyamat lezajlódjék. Hozzátette, minden bank számára világos legyen, ki a számla tulajdonosa illetve milyen cégek vezetik náluk számlájukat - olvasható a Fidesz közleményében.

Ha ez az adategyeztetés nem történik meg, akkor az érintett lakossági vagy vállalati számlák mozgása leáll, ez rendkívül káros következményekkel járhat

- hangsúlyozta a politikus, aki tájékoztatójában azt is egyértelművé tette, hogy az adategyeztetés kivitelezése kinek a felelőssége lenne.

"Mindezért arra szólítjuk fel a Bankszövetséget, hogy azt, amit az elmúlt két év során elmulasztott - hiszen a bankoknak két évük volt arra, hogy ezt a folyamatot végigvigyék, két évnyi lehetőségük volt arra, hogy minél több fórumon megragadják a tájékoztatás lehetőségét - tegye meg a hátralévő két hétben" - húzta alá. "Tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legtöbb magánszemély és cégvezető el tudja végezni ezt a feladatot" - tette hozzá.

Nem szeretné azt a Fidesz-frakció, ha ebből több százezer embernek hátránya származna - hangsúlyozta.

Végül azt is megjegyezte, hogy a személyes találkozók és a párthoz eljutott információk alapján nem volt megfelelő az elmúlt két évben a lakosság tájékoztatása ebben a tekintetben. Reméli, hogy a maradék 13 napban sikerül bepótolni az elmaradást.

Még nem végezted el a banki azonosítást? Az alábbi cikkeinkből kiderül, mi a teendő:Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Sberbank says has no plans to exit Hungary