Előfizetői tartalom

Mesterséges intelligenciát vet be a Citi az internetes bűnözők ellen

Portfolio
90 országban indult el a Citi Payment Outlier Detection platformja, ami olyan fizetési tranzakciókat hivatott kiszűrni mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével, melyek eltérnek egy ügyfél szokványos fizetési szokásaitól. Az azonosítás után az érintett felhasználók is értesítést kapnak, akik dönthetnek arról, hogy felülvizsgálják vagy visszavonják a gyanús megbízásokat online, intézményi banki platformjukon keresztül - írja a pénzintézet közleményében.

A rendszer gépi tanulás és mesterséges intelligencia segítségével viselkedésmintákat állapít meg a Citi ügyfeleinél, ha valaki a profiltól eltérő tranzakciót kezdeményez, a rendszer jelez és értesíti az ügyfelet. A gépi tanulásnak köszönhetően a rendszer képes adaptálódni ahhoz is, ha a felhasználó viselkedési szokásai megváltoznak. Egyelőre még csak intézményi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés