Babaváró hitel, kibővített CSOK: itt tényleg minden kérdésedre választ kapsz
Bank

Babaváró hitel, kibővített CSOK: itt tényleg minden kérdésedre választ kapsz

Portfolio
Nagy sikerrel elindult kedden a Portfolio országos családtámogatási roadshow-ja a Takarék Csoport szakértőinek részvételével. A babaváró hitel és a kibővített CSOK iránt érdeklődők Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett kaphatnak választ kérdéseikre a következő két hétben.
Július 16-án, kedden több száz érdeklődő számára tartottuk meg országos családtámogatási roadshow-nk első rendezvényét Budapesten. Csakúgy, mint az első alkalmon, a következő állomásokon is a Portfolio és a Takarék Csoport szakértői válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, legyen szó négyszemközt vagy a közönség előtt felvetett dilemmákra. Itt tényleg mindenről szó lesz, ami a babaváró hitellel, a kibővített CSOK-kal (például a falusi CSOK-kal) és a július 1-jétől élő új családtámogatásokkal kapcsolatos.

A roadshow következő állomásai az alábbiak:
Július 18: Debrecen (részletek itt),
Július 23: Győr (részletek itt),
Július 25. Szeged (részletek itt),
Július 30. Pécs (részleteket itt).

A budapesti eseményt Egerszegi Ádám, a Takarék Csoport központi bankjának alelnöke, vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, majd előadások, végül pedig a közönségkérdések következtek.

A Portfolio várakozásai szerint nem áll meg az árnövekedés a lakáspiacon olyan tényezők hatására, mint az áfanövekedés, a dráguló kivitelezés, az új támogatások megjelenése, a rekordalacsony kamatozású hitelek növekedése és az ingatlanpiaci keresletbővülés. Éppen ezért nem érdemes halogatni a saját célra vásárlást - hangsúlyozta előadásában Mester Nándor, a Portfolio vezető ingatlanpiaci elemzője. A támogatások és a felvehető hitelek kombinációjával még megoldható az új vagy használt ingatlan megvétele, ha teljesülnek a feltételek. A költözni vágyók nagyobb része azonban még a megnövekedett forrásokkal együtt sem tud vagy akar új otthont venni, ezért a szakértő arra számít, hogy ők inkább az újszerű (6-10 éve épült), korszerű, jó állapotú lakások iránt fognak érdeklődni. Utalt rá, hogy a befektetési célú vásárlásnak immár nagyon erős versenytársa akadt az új állampapír személyében, így a befektetők aránya vélhetően jelentősen csökkenni fog, ami némileg visszafogja az általános lakáspiaci áremelkedést.

Babaváró hitel, kibővített CSOK: itt tényleg minden kérdésedre választ kapsz
Az előadók minden kérdésre válaszolnak
A Takarék Csoport szakértői, Bundics Márton és Hideg Richárd elmondták: munkatársaik országszerte 750 bankfiókban és a mobil Takarék-buszokban is várják az ügyfeleket. Az ügyintézők nagy tapasztalattal rendelkeznek az állami támogatású termékek értékesítésében, hiszen a szintén állami támogatású CSOK-ból minden negyediket a Takarék Csoport folyósítja.

A Babaváró Hitel esetén a CSOK-kal ellentétben nem kell nyilatkozni a vállalt gyermekek számáról, a támogatás mértéke azonban a születendő gyermekek számával folyamatosan nő. Érdemes alaposan átgondolni, és átbeszélni egy szakértő ügyintézővel a hitelfelvételt a céloktat, annak érdekében, hogy az ügyfél a legoptimálisabban használja ki a Babaváró Hitel nyújtotta kedvezményes lehetőségeket, mérlegelve azt, hogy egy kisebb összegű cél megvalósítására alkalmasabb lehet egy kedvező kamatozású személyi kölcsön, még egy nagyobb cél megvalósításához előnyösebb lehet a Babaváró Hitel felvétele és inkább majd arra vegye igénybe, szem előtt tartva azt, hogy ez a kedvezményes lehetőség, csak egyszer vehető igényelhető. A jogszabályban megjelölt jogosultsági feltételeken túl csak olyan igénylőkkel köthető Babaváró kölcsönszerződés, akiket a hitelintézet saját belső bírálati szabályai szerint hitelképesnek minősít.

Babaváró hitel, kibővített CSOK: itt tényleg minden kérdésedre választ kapsz
Személyesen is várják az érdeklődőket a Takarék Csoport munkatársai
Ha valaki preferált kistelepülésen igényelne támogatást, választhatja akkor is a normál, nem Falusi CSOK-ot, ha épp az kedvezőbb számára. Falusi CSOK esetén is lehet gyermeket vállalni, és 2 gyermek 8 éves vállalása esetén itt sem 4 évente kell eleget tenni a gyermekvállalási kötelezettségnek, a szabályok elégséges teljesülésnek fogadják el, ha a 7. év végén születik egy ikerpár. 2019. július 1-je óta minden lakáscél esetén igényelhető a kedvezményes kamatozású, 3%-os kamattámogatott kölcsön is, kivéve a normál CSOK-os bővítés!

A tartozás csökkentő támogatás összege a harmadik gyermek esetén 4 millió forintra emelkedett, de a támogatás pontos összegét minden esetben a járási hivatal határozza meg - hangsúlyozták.

További fotók a roadshow első, budapesti állomásáról:
Falusi CSOK

A Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék falusi CSOK település keresője: egyedi információk, lakásárak, népszámlálási adatok, gazdasági statisztikák, egyéb mutatók 2486 településről.

német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hsbc_shutter