Bank

Pintér Zsoltot nevezték ki a Deutsche Bank magyar operációjának élére

Portfolio
A Deutsche Bank 2019. július 1-i hatállyal Pintér Zsoltot nevezte ki Magyarországi Fióktelepe első számú vezetőjévé. Az új vezető Kurali Zoltánt váltja, aki 2019. szeptember 1-étől az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatói tisztségét tölti be.
Pintér Zsolt 2001-ben csatlakozott a Deutsche Bankhoz, majd néhány versenytársaknál eltöltött évet követően, 2007-ben csatlakozott a bank Pénzforgalmi és Kereskedelem-finanszírozási divíziójához értékesítési vezetőként. 2011-től a bank Nemzetközi Vállalati Ügyfelek üzletágának vezetőjévé nevezték ki. Nemzetközi tapasztalatokat a Deutsche Bank moszkvai irodájában szerzett, ahol a Nemzetközi Vállalati Ügyfelek területének vezetése és fejlesztése volt a feladata.

2017-ben a Deutsche Bank AG Magyarországi Fióktelepének Fióktelepvezető-helyetteseként, illetve a Globális Tranzakciós Banki Üzletág magyarországi vezetőjeként folytatta pályafutását. A kinevezést követően, Pintér Zsolt a jövőben is betölti meglévő tisztségeit az említett területeken (Nemzetközi Vállalati Ügyfelek, és Globális Tranzakciós Banki Üzletág).

A Deutsche Bank a jövőben is elkötelezett a magyarországi üzleti modelljének fejlesztésében, amelynek értelmében - összhangban a Deutsche Bank Csoport stratégiájával - a nemzetközi és magyar nagyvállalati, valamint intézményi ügyfelek kiszolgálására összpontosít. A bank a tőke- és devizapiaci, valamint befektetési és kereskedelmi banki területen meglévő globális vezető pozíciójára kíván összpontosítani - írta a vállalat közleményében.

A pénzügyminiszter felkérésére Kurali Zoltán tölti be az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatói tisztségét 2019. szeptember 1-től - írtuk június végén.

Kurali Zoltán pályája elején makrogazdasági elemzőként, majd a Citibank értékesítési vezetőjeként dolgozott. 2006-tól kezdődően egészen 2019-ig a Deutsche Banknál folytatta munkáját, ahol előbb magyarországi vezérigazgató, majd regionális tőkepiaci vezető, kötvénypiaci vezető és vállalatfinanszírozási vezető pozíciókat is betöltött.
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock