Bank

Lezárta moldáv akvizícióját az OTP

Portfolio
Az OTP ma bejelentette, hogy megtörtént a moldáv akvizíció pénzügyi zárása, melynek eredményeként a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca az OTP Bank 96,69 százalékos tulajdonába került.

Lezárta moldáv akvizícióját az OTP

Az OTP ma bejelentette, hogy 2019. július 25-én megtörtént a moldáv tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. ("MBSG") az OTP Bank 96,69 százalékos tulajdonába került.

Februárban érkezett a bejelentés

Az OTP februárban jelentette be, hogy adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (SGMB) 87,85 százalékos részesedésének megvásárlásáról. Az adásvételi árat nem közölték. Az SGMB 13,3 százalékos piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Lezárta moldáv akvizícióját az OTP
Az adásvételi szerződés megkötése mellett a két bankcsoport együttműködési megállapodást kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására. Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás valamint a befektetési banki tevékenység.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két bankcsoport az országaiban működő nemzetközi cégek számára nyújt változatlan kiszolgálás mellett szolgáltatásokat az említett kulcsterületeken. Az együttműködési megállapodás Magyarországra is kiterjed, melyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz.

Lezárta moldáv akvizícióját az OTP
olaj
Mikesy Álmos Katona Bence Hiventures
budapest bank shutter
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Hogyan kereskedsz a forinttal?
Bevezető online előadás a deviza és indexkereskedés világába.
mnb_getty